Tuesday, March 6, 2007

Waenhuis Waaghals

Wat 'n besonderse voorreg om die huis van Charl en Danelle van Teilengen vannaand te kon besoek. Om te sien met hoeveel passie Charl wynmaak en hoe sy gesin hom help was 'n inspirasie gewees.

Charl maak reeds vanaf 2004 letterlik in sy waenhuis wyn met sy eie hande. Vanjaar beplan hy om tien cultivars (in die omgewing van agt ton!) druiwe deur die garage te vat. Hy het ons gewys watter tegnieke hy gebruik asook sy toerusting - selfs toegelaat om die doppe op die Merlot (wat besig was om te gis) af te druk.

Buiten die wyn, word daar verskeie ander items ook in die huis geproduseer (van ingemaakte olywe tot tuisgemaakte konfyt - met 'n paar ander items tussen-in).

Ons het deur die loop van die aand die volgende wyne geproe:

2004 Pinotage - Charl se eerste wyn
2004 Voorhout - 'n versnit van Cabernet, Cab Frank en Pinotage
2005 Merlot - 'n Diep rooi donker wyn met 'n effense skaam maar lekker aard
2005 Cabernet Frank - 'n Intense wyn met swart bessies en lang nasmaak
2005 Voorhout - 'n Versnit van bogenoemde twee wyne
2006 Ruby Cabernet - 'n Aangename vol-rond verrassing
2006 Pinotage - 'n Sjokolade gunsteling
2006 Shiraz - Baie aantreklike voorbeeld van die kultivar
2006 Merlot - Weereens aan die skaam kant soos die 2005
2006 Cabernet Frank - 'n Effens baksteen skynsel op die donker rooi, sterk en volmond smaak
2006 Cabernet Sauvignon - Swart bessies en Cassis, volmond met 'n goeie nasmaak
2006 Voorhout - Versnit tussen Merlot, Cab en Frank.Goed gebalanseerd

Al die wyne was besonder sag, maar met intense kleur en vrugte smaak - waarskynlik omdat dit met soveel sorg en liefde gemaak is...

No comments: