Thursday, February 26, 2009

Kaas en wyn pairing

Die klub hou 'n uitstekende kaas en wyn pairing by de Grendel op die 31 Januarie. Katinka beklemtoon dat die volgende kaaskenmerke: Sout, vet, aroma, digtheid, oorweeg moet word.

Die volgende kase is geproe met beste wyn-passings aangedui. (rating: *** goed; ** ok; * liefs nie)

BOKMELKKAAS: Chèvre met Sauvignon Blanc***

SAGTE KOEIMELKKASE: Brie met ongehoute Chardonnay *** en Camembert met Pinot Noir ***

HARDE KOEIMELKKASE: Gouda met Pinotage ***, Matured Gouda met Cabernet Sauvignon **, Mild Cheddar met Viognier ** en Matured Cheddar met Tawny Port ***

BLOU KASE: Cruyère met Winifred ** en Witzenberger met Shiraz **

ANDER KASE: Wensleydale with Cranberries met Pinotage ** of Late Harvest **, Emmental: *, Sheep’s milk Gouda met Pinotage **, Pont l’Evêque met Pinotage ** of Viognier **, French Tomme Obiqua met Shiraz **, Italian Gorgonzola met Noble Late Harvest ***, French Roquefort met Noble Late Harvest **, Blue Stilton met Tawny Port *** en Vintner’s Hoek (Munster style) met Port ***

Die wyne wat vir die passing gebruik is, was die volgende:

De Grendel Sauvignon Blanc, Dewetshof Chardonnay ongehout,De Grendel Winifred (Viognier, Chardonnay, Semillon), De Grendel Viognier, De Grendel Pinot Noir, De Grendel Merlot, Alexanderfontein Cabernet Sauvignon Blanc, Beyerskloof Pinotage, De Grendel Shiraz, Brampton Natural Sweet, KWV Tawny Port

No comments: